//
esteu llegint...

Participació i transparència

El pre-feixisme dels populars valencians

Article publicat el 4 de setembre de 2014 al diari electrònic vilaweb.cat en la secció “opinions conduntents”

Si hi ha un poble del País Valencià on no té gens de sentit l’anticatalanisme és Algemesí. Cada any acollim dues colles castelleres en la nostra trobada de muixerangues sense necessitat –tot i la sorpresa de molts– de fer servir traductors. Però l’anticatalanisme el porta de sèrie el PP valencià. Mentre Santamaría i Català s’encarreguen de posar la descafeïnada AVL en el punt de mira institucional, els seus sequaços locals tenen encomanada la tasca de posar en el punt de mira tot aquell individu ‘anormal’ que isca del patró. I no dic posar en el punt de mira metafòricament, sinó materialment. El ‘meu’ PP ha tingut el lleu de posar en tres ocasions una foto meua en l’espai mensual assignat al Butlletí Municipal –que arriba a set mil cases!– amb la clara intenció d’estigmatitzar qui pensa diferent. No rebaten els meus arguments, no articulen raonaments contraposats, no. Simplement assenyalen i insinuen: un individu com aquest pot ser alcalde nostre? O s’ha equivocat de poble i de ‘comunitat’, ací sobra.

El pre-feixisme ja esmola les ungles al País Valencià. No és estrany que les joventuts d’aquest partit es facen fotos amb el braç alçat, ni que el PP d’Algemesí es resistesca numantinament a retirar el títol d’alcalde perpetu a Franco. Assenyalar el diferent és el primer símptoma de gestar-se un pensament totalitari. Estic segur que qui ha fet això no desitja cap mal per a mi més enllà de la derrota política. No en dubte. Però, al capdavall, quina diferència hi ha entre estigmatitzar així i pintar una estrela de David en un comerç jueu o una diana a casa d’un regidor del País Basc? Estigmatitzar és estigmatitzar, amb independència d’on ens duga l’estigmatització. Que t’assenyalen en una foto amb una fletxa perquè agafes una pancarta amb el ‘subversiu’ lema de ‘Per la llengua i la cultura’ és més propi de la brigada político-social que no d’un partit democràtic. 

Aquest comportament pre-feixista –o neofeixista– cal no prendre-se’l de broma. Acaba creant el clima idoni perquè algun individu unineuronal puge el següent graó. Conscientment o no, juguen un joc molt perillós que se sap on comença –amb fotos i fletxes assenyalant els diferents–, però que no se sap on acaba.

A mi al Twitter ja m’han manat ‘creuar l’Ebre cara el nort, fora dl nostre Regne’ i m’han recordat que ‘sou la merda a netejar, marfegueros’. Quin serà el pas següent? Ah, sí! Imposar-me l’alcalde, és clar.

Discussion

One Response to “El pre-feixisme dels populars valencians”

 1. Haurem de dir, com ens han volgut educar, “Senyor, perdoneu-los perquè no saben què fan”!!?? O haurem de fer com si no estigueren, tot ignorant-los!? Tinc els meus dubtes!

  Posted by Nopleguem | 5 September 2014, 22:30

Post a Comment

Solve : *
26 − 22 =


Subscriu-te per correu

Adreça electrònica

Dreceres

Col·labora econòmicament
Web de Més Algemesí

Agenda

 • 20 gener: SANT SEBASTIÀ DE VILA. INDEPENDÈNCIA D'ALGEMESÍ
 • 20 gener 19:15h – 20:00h: Processó cívica Sant Sebastià
 • 20 gener 20:00h – 21:00h: Lliurament Guardons d'Honor
 • 6 setembre: Avantvespra Festa: NIT DEL RETORN
 • 6 setembre 22:15h – 7 setembre 00:00h: Concert Extraordinari Banda Simfònica d'Algemesí
 • 7 setembre: Vespra de la Festa
 • 7 setembre 18:30h – 19:30h: Vespres a la Mare de Déu. SCHOLA CANTORUM
 • 7 setembre 21:00h – 8 setembre 00:00h: PROCESSÓ DE LES PROMESES
 • 8 setembre: FESTA MARE DE DÉU DE LA SALUT D'ALGEMESÍ
 • 8 setembre 09:00h – 12:00h: PROCESSONETA DEL MATÍ

Obert i en xarxa

Josep Bermúdez a FacebookJosep Bermúdez a TwitterTuenti de Josep Bermúdez

Ajuda’ns econòmicament