//
esteu llegint...

Ajuntament

Tenim una regidoria d’Igualtat?

He volgut esperar-me a que passara el 8 de març, però ja no puc xafar-me més la llengua: no, no la tenim. Vaja celebració del 8 de març! Increïble. Ja ho vaig dir: no són canvi, sinó recanvi pur i dur. A l’actual equip de govern pensen que amb posar un nom més “modern” a una regidoria està tot fet.

La programació del 8 de març que ens han oferit és digna del millor govern retrògrad que puguem tenir. La Sección Femenina del Movimiento ho hagués fet millor. En primer lloc, el dia 8 de març és un dia reivindicatiu i no és digne d’un govern progressista “boicotejar” l’assistència a la manifestació reivindicativa del 8 de març contraprogramant una interessant conferència per al mateix dia i mateixa hora que la manifestació. Això no té cap sentit. Això ja ho posà de moda el PSOE en les legislatures anterior quan organitzava el dia de la bicicleta o una volta a peu per a l’1 de maig.

Però la decepció no acaba ahí. Pròpiament la nova regidoria d’Igualtat sols ha organitzat dos actes i els dos ahir, la conferència i l’exposició. La resta d’activitat les han organitzat altres associacions. Totes són interessants però no totes són apropiades per a aquesta setmana, i això qui ho ha de decidir és la regidoria d’Igualtat. És important la prevenció de riscos a la llar, però no en una setmana de la dona perquè s’associa dona i llar. És igualment important l’educació per a la salut, però tampoc cal associar allò femení amb la preocupació pel sobrepès, ja que això ens afecta a tots. Activitats tan interessants com aquestes deurien d’haver-se realitzat en un altre context i no en el context de la Setmana de la Dona, donat que reforcen determinats estereotips femenins. Evidentment la pròpia regidoria d’igualtat deuria haver fet veure que eixos actes millor en qualsevol altra setmana que en aquesta. Però eixa funció d’orientació i promoció d’activitats d’igualtats no l’ha feta, i és justament el sentit de ser d’aquesta regidoria, que és una regidoria d’Igualtat, amb pretensions superiors a les tradicionals regidories de la dona.

Però la deixadesa de funcions no acaba ací. En el darrer plenari l’equip de govern ja va fer el més absolut ridícul presentant una moció d’autoreprovació de la seua pròpia tasca de promoció de la igualtat. Ja els diguérem que la responsable de promocionar la igualtat de gènere no podia demanar-se a si mateix més pressupost per igualtat, més activitats, crear un Consell de la Dona… Tot això estava en la seua mà fer-ho i si no ho ha fet és perquè no ha volgut. Era l’absurde de la moció. Però no contents amb això la declaració d’intencions no ha durat ni mig mes.

En aquella moció demanaven “desenvolupar polítiques públiques adreçades a la sensibilització ciutadana” o “Reforçament de la Regidoria d’Igualtat”. La presentaren perquè venia el 8 de març, i ara que podien demostrar que això no eren sols paroles, paroles, paroles no fan res del que diuen. No els interessen les polítiques reals d’igualtat sols el interessa queda bé de cara a la galeria.

Fixeu-vos si creuen tant poc en el que fan que si visiteu la pàgina web de l’ajuntament i aneu a la pestanya d’Àrees de Gestió on trobeu enllaços a totes les regidories… la d’Igualtat no està! Invisibilitat total. Com us deia de facto  no la tenim. No és fort això per a un govern que es reclama progressista i està encapçalat per una dona? En han demanat reforçar una regidoria en la que sembla ser que no creuen ja que ni s’han dignat en posar-la en la pàgina municipal. Ara, això sí, apuntar-se a penjar-se la medalla sempre estan a punt.

He comparat les activitat que altres ajuntament de la comarca han fet amb les que hem fet nosaltres. Ni punt de comparació. Tan poc els importa fer bé les coses relatives a la igualtat que ni tan sols han penjat la informació de la Setmana de la Dona en la pàgina web. Si busques “Setmana de la Dona” a la pàgina web t’apareixen més de 20 informacions d’activitats d’altres anys i sols l’anotació en l’agenda de l’activitat d’ahir. Lamentable ni tan sols s’han molestat en generar una entrada per a la pròpia web. Com estava això d’augmentar la sensibilització? Enganys i més enganys.

En temes d’igualtat, no és que han fet el mateix que altres anys, sinó que han fet menys i ho han fet pitjor. Ara això sí, a progressistes i preocupats pel tema no els guanya ningú. Però sols de boqueta, clar.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Solve : *
14 + 13 =


Subscriu-te per correu

Adreça electrònica

Dreceres

Col·labora econòmicament
Web de Més Algemesí

Agenda

  • 20 gener: SANT SEBASTIÀ DE VILA. INDEPENDÈNCIA D'ALGEMESÍ
  • 20 gener 19:15h – 20:00h: Processó cívica Sant Sebastià
  • 20 gener 20:00h – 21:00h: Lliurament Guardons d'Honor
  • 6 setembre: Avantvespra Festa: NIT DEL RETORN
  • 6 setembre 22:15h – 7 setembre 00:00h: Concert Extraordinari Banda Simfònica d'Algemesí
  • 7 setembre: Vespra de la Festa
  • 7 setembre 18:30h – 19:30h: Vespres a la Mare de Déu. SCHOLA CANTORUM
  • 7 setembre 21:00h – 8 setembre 00:00h: PROCESSÓ DE LES PROMESES
  • 8 setembre: FESTA MARE DE DÉU DE LA SALUT D'ALGEMESÍ
  • 8 setembre 09:00h – 12:00h: PROCESSONETA DEL MATÍ

Obert i en xarxa

Josep Bermúdez a FacebookJosep Bermúdez a TwitterTuenti de Josep Bermúdez

Ajuda’ns econòmicament