//
esteu llegint...

Ajuntament

Bufes de pato

A M+S ALGEMESÍ hem tingut l’honor que tota una alcaldessa socialista escollira la mateixa expressió per a desqualificar les nostres crítiques a la seua (no) gestió que va utilitzar en 2009 Rafael Blasco per a criticar la instrucció de la Gürtel i defensar l’honorabilitat del president Camps: bufes de pato. Maldita hemeroteca, dirà la nostra alcaldessa.

Quan u no pot defensar el que fa, simplement desqualifica a qui li està cantant les quaranta. En això l’exconseller socialista, l’exconseller popular, l’actual convicte -sembla la Santíssima Trinitat!- Blasco era mestre. I sembla que Marta és la seua deixebla.

Aquesta setmana hem informat a la ciutadania de la dinàmica que s’ha instal·lat en l’ajuntament: fer les coses a deshora, de pressa i malament. Però on hi ha patró no mana mariner. I clar, quan el patró, o millor dit, la patrona no dóna les instrucció a temps ni sap fixar el rumb, els mariners no poden maniobrar adequadament el vaixell. Però si es critica el rumb del vaixell o la torpor de la navegació es critica a la capitana -i a l’oficialitat en qui ha delegat-, però no en la marineria que sé de sobra que és troba més que qualificada, que per alguna raó ha passat una oposició o unes proves. És evident que els funcionaris també podem cometre errors i els cometem, però el que nosaltres denunciem és que 550.000€ de sis inversions s’han adjudicat els dos darrers dies de l’any pel simple fet que les decisions polítiques s’havien pres a hora horà. Eixos 550.000€ estaven previstos, la majoria des de gener, i alguns des d’abril. Temps per a decidir hi havia, però si la decisió política es pren en octubre o novembre els tècnics no poden fer miracles. I si no es pren, tal com ha passat amb el destí de 300.000€ ahí es queden sense ser útils per a la ciutadania.

Ningú no pot ignorar que a la nostra alcaldessa no li ha sentat gens bé que la posàrem en evidència. Ja veieu el caràcter que té, ja veieu que li costa encaixar les crítiques, i decideix utilitzar els funcionaris com a escuts humans. Però fer una crítica a la indigestió política municipal no és atacar als funcionari, és criticar -i eixa és la nostra missió- a qui no ha decidit quan pertocava. Ara bé, sembla que l’alcaldessa, a més d’inspirar-se en el model d’autodefensa de Blasco, el model que té de comandament de nau és el model Schettino: no assumir la responsabilitat quan hi ha problemes.

Menuda capitana ens ha tocat! Personalment -i aquesta afirmació no és una afirmació de partit, sinó personal, com totes les del text- no puc més que demanar perdó per haver-la posat ahí; però marge de maniobra tampoc teníem. Que no sàpiga aguantar les crítiques i que baixe al nivell de qualificar el nostre comunicat com una “bufa de pato” tota una alcaldessa és simptomàtic del nerviosisme existent en un equip de govern rebentat per dintre i sense iniciatives, un govern que no sap llevar-se la pasta de les mans. I que a més tinga la poca vergonya -o millor dir mala baba?- d’afirmar que no tenim la regidoria d’urbanisme perquè no volem és ja hipocresia en estat pur. Li recorde, en primer lloc, que és alcaldessa perquè la votàrem i que no té eixe càrrec assegurat fins a final de legislatura, i, en segon lloc, que no tenim la regidoria perquè ella i EU no volen que estiguem en l’equip de govern, tal i com en novembre quedà més que clar.

Poc espere ja d’una alcaldessa que parla i actua com Blasco i com Schettino, que utilitza els funcionaris com a escuts a les crítiques de l’oposició. Si ella volia criticar el nostre comunicat, cosa que està en el seu dret i que seria la seua obligació, haver demostrat que mentíem, que les xifres eren incorrectes o que no s’utilitzà el procediment d’urgència -que mai hem dit que fos incorrecte-. Però com fa sempre mai entra en el fons, incorre en una típica fal·làcia ad hominem i tira balons fora sense justificar mai la seua gestió. Lamentable i indigne del càrrec que li confiàrem.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Solve : *
9 + 13 =


Subscriu-te per correu

Adreça electrònica

Dreceres

Col·labora econòmicament
Web de Més Algemesí

Agenda

  • 20 gener: SANT SEBASTIÀ DE VILA. INDEPENDÈNCIA D'ALGEMESÍ
  • 20 gener 19:15h – 20:00h: Processó cívica Sant Sebastià
  • 20 gener 20:00h – 21:00h: Lliurament Guardons d'Honor
  • 6 setembre: Avantvespra Festa: NIT DEL RETORN
  • 6 setembre 22:15h – 7 setembre 00:00h: Concert Extraordinari Banda Simfònica d'Algemesí
  • 7 setembre: Vespra de la Festa
  • 7 setembre 18:30h – 19:30h: Vespres a la Mare de Déu. SCHOLA CANTORUM
  • 7 setembre 21:00h – 8 setembre 00:00h: PROCESSÓ DE LES PROMESES
  • 8 setembre: FESTA MARE DE DÉU DE LA SALUT D'ALGEMESÍ
  • 8 setembre 09:00h – 12:00h: PROCESSONETA DEL MATÍ

Obert i en xarxa

Josep Bermúdez a FacebookJosep Bermúdez a TwitterTuenti de Josep Bermúdez

Ajuda’ns econòmicament