//
esteu llegint...

Altres

Inflamable

El curs polític ha acabat i cal reprendre forces. El que ve, serà, sens dubte, un curs mogut. Hui mateix acaba de donar-se a conéixer el baròmetre del CIS que indica que el Partit Popular ha baixat 8 punts en la intenció de vot. Pot semblar molt, però a mi encara em sembla poc, i sobretot després de la trista i lamentable actuació de l’equip de govern en el plenari de la setmana passada. MÉS ALGEMESÍ presentà una moció en contra de la pujada de l’IVA que calcava l’argumentació que utilitzà el propi equip de govern en abril de 2010 quan presentaren una moció contra la pujada de l’IVA del govern socialista. Com no podia ser d’altra manera votaren en contra –en contra del seus propis arguements!-, perquè tota la culpa era de Zapatero, de l’herència Zapatero. De fet la ponent que defensà la postura popular en la primera intervenció argumentà que en l’Estat Espanyol hi havia quatre vegades més polítics que Alemanya, que s’havien malbaratat els diners públics, que s’havien fet obres innecessàries… Semblava com si la processó no anara amb ells! Semblava que la seua”Comunidad Valenciana” fora exemple modèlic d’honradesa, transparència i autoritat! Però si la gestió de Camps, Carlos Fabra, Blasco… són el millor exemple del que ella indicava? Però si hem estat la primera en demanar el rescat?

La incoherència dels discurs popular fou palmària. No es pot manipular així a la gent, fent-la participar en una campanya de signatures contra la pujada de l’IVA, i ara, que la pujada és encara  més gran, veure-la amb bons ull. Jo ni tan sols tenia l’esperança que votaren a favor, però sempre podien haver-se abstés. Això és el que intel·ligentment feren els socialistes en 2010. Sabien que ells, com a regidors, es deuen a qui els voten i no sols als partit. És per això que en 2010, i malgrat que la moció popular era un moció contra el govern socialista, s’abstingueren. Això mateix podrien haver fet ells. No tenien per què votar en contra del seu capitost, però tampoc tenien perquè votar en contra dels ciutadans que representen, perquè això és el que han fet, han votat en contra dels interessos dels algemesinencs i algemesinenques; una vegada més. Com sempre, no han estat intel·ligents  i com sempre, han posat per davant els interessos del partits als del poble. Sé que el que estic dient tampoc és nou, però tampoc podem prendre de vista que l’equip de govern no és autònom en les decisions que pren sinó que, al capdavall, no deixen de ser “la voz de su amo”.

Crec que el futur del govern del Sr Rajoy és incert i que en setembre o octubre la situació canviarà. Els polítics locals que es vinculen tan clarament a un govern ja “cremat”, es “cremaran” també, si és que no ho estan. Votar en contra de la pujada de l’IVA no és més que encendre el llumí  que imflamar el bidó ple ja de combustible. Pel que sembla l’inici de curs escolar i polític serà calent, i no sols a nivell estatal, sinó que també ho serà a nivell local.

Caldrà doncs reposar forces. A setembre reprenem el contacte.

Salutacions i bon estiu.

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Solve : *
25 − 6 =


Subscriu-te per correu

Adreça electrònica

Dreceres

Col·labora econòmicament
Web de Més Algemesí

Agenda

  • 20 gener: SANT SEBASTIÀ DE VILA. INDEPENDÈNCIA D'ALGEMESÍ
  • 20 gener 19:15h – 20:00h: Processó cívica Sant Sebastià
  • 20 gener 20:00h – 21:00h: Lliurament Guardons d'Honor
  • 6 setembre: Avantvespra Festa: NIT DEL RETORN
  • 6 setembre 22:15h – 7 setembre 00:00h: Concert Extraordinari Banda Simfònica d'Algemesí
  • 7 setembre: Vespra de la Festa
  • 7 setembre 18:30h – 19:30h: Vespres a la Mare de Déu. SCHOLA CANTORUM
  • 7 setembre 21:00h – 8 setembre 00:00h: PROCESSÓ DE LES PROMESES
  • 8 setembre: FESTA MARE DE DÉU DE LA SALUT D'ALGEMESÍ
  • 8 setembre 09:00h – 12:00h: PROCESSONETA DEL MATÍ

Obert i en xarxa

Josep Bermúdez a FacebookJosep Bermúdez a TwitterTuenti de Josep Bermúdez

Ajuda’ns econòmicament